Bussaronger

Arbetar du inom vården? Då har du säkert burit en bussarong vid något tillfälle och vet att det är ett mycket praktiskt plagg. De är bekväma och praktiska och de finns i många olika utföranden. Man skulle helt enkelt kunna säga att detta är det perfekta klädesplagget att bära för dig som arbetar inom vård och omsorg.

Att tänka på vid köp av bussaronger

Om du är ansvarig för inköp av bussaronger och andra vårdkläder på företaget där du är anställd så behöver du fatta en del beslut. Du behöver bestämma dig för vilken butik eller återförsäljare ni ska välja, vilka produkter som ska köpas in och du behöver naturligtvis ha koll på budgeten. Ofta sitter man som inköpsansvarig i en situation där det gäller att vända och vrida på varje krona för att få det hela att fungera och därför är det viktigt att du väljer rätt återförsäljare och rätt produkter. Kom också ihåg att det inte alltid är bäst att välja det lägsta priset.

Det är viktigt att kvaliteten är bra så att de bussaronger du köper verkligen tål det slitage och alla de tvättar som kommer att krävas för användning inom vårdsektorn. Du behöver därför även se till hur länge plaggen kan förväntas hålla tillräckligt god kvalitet för fortsatt användning och slå ut priset över användningsperioden. På så sätt kan du bilda dig en uppfattning om vilka bussaronger du bör välja. Samma princip gäller naturligtvis när du ska köpa andra plagg, exempelvis byxor, skor och annat som behövs i arbetet.

Inte bara bussaronger

Naturligtvis är det inte bara bussaronger som behövs för den som arbetar inom vården. Det behövs även andra typer av kläder. För det första behöver en bussarong kombineras med ett par byxor och sådana finns det naturligtvis gott om hos de butiker och återförsäljare som specialiserat sig på vårdkläder. Det finns både unisexbyxor och byxor som är framtagna specifikt för män eller specifikt för kvinnor. Fundera gärna över vad som passar bäst på er klinik eller mottagning innan köpet genomförs. Vidare behövs kanske även t-shirts som kan användas under bussarongerna. Det finns gott om enkla t-shirts i de olika vårdbutikerna. Priset är ofta lågt på dessa, medan kvaliteten är hög, vilket gör att det är en god idé att köpa dessa plagg från samma återförsäljare som resterande plagg, även om det naturligtvis finns mängder av butiker som erbjuder ett basutbud av just t-shirts.

Naturligtvis behöver alla som arbetar inom vården också bra kläder att ha på fötterna. Bra strumpor och skor är ett måste om man ska orka med de långa och ofta intensiva arbetspassen. Att köpa även dessa kläder från företag som tillhandahåller vårdkläder är klokt, eftersom dessa är framtagna för användning i just vårdsektorn.

Inget måste att ha bussaronger

Naturligtvis finns det ingen lag som säger att man måste använda bussarong bara för att man arbetar inom vården. Inom landstinget ser man ofta dessa plagg, och de förekommer flitigt även inom den privata vårdsektorn, men det betyder inte att det är ett plagg som man absolut måste ha. Det finns naturligtvis en rad alternativ för den som vill ha något annat. Bland annat tillhandahåller de företag som tillhandahåller vårdkläder en rad olika tunikor för den som föredrar sådana. Det finns också klänningar för den som vill känna sig riktigt kvinnligt klädd även på arbetsplatsen. Alternativen är som sagt många och det kan vara bra att titta på de olika plagg som finns innan man bestämmer sig för att köpa in just bussaronger till företaget. Många tycker dock att bussaronger är väldigt praktiska eftersom de är bekväma att ha på sig, håller länge, passar de allra flesta och är enkla att ta på.

Pris på bussaronger

Vad kostar det då att köpa in bussaronger? Det beror på du som ansvarig inköpare väljer att handla. Precis som när du köper andra kläder kan priserna variera en hel del. Det kan också vara så att priset per produkt blir lägre ju fler produkter du köper. Kontrollera gärna detta före beställning, eftersom du då kan se till att göra alla de planerade inköpen samtidigt för att få ett så förmånligt pris som möjligt.

Det går att hitta bussaronger för ett så lågt pris som 65 kronor per plagg. Det finns dock många modeller som kostar mer än så, så priset beror naturligtvis till stor del på vilken modell du tycker passar bäst. Kvalitet, modell, färg och material är sådant som kan skilja och det är naturligtvis viktigt att man väger in alla dessa faktorer innan en beställning görs. Det bästa om du arbetar som inköpsansvarig och ska beställa vårdkläder till avdelningen är om du har möjlighet att se och känna på provplagg innan beställning görs. Då kan du enklare komma fram till vilka bussaronger som är det bästa alternativet.

Inköp online ofta förmånligt

Att handla kläder online är ofta billigare än att handla i en vanlig butik. Även när det gäller vårdkläder förekommer en del prisskillnader och det kan även i det här fallet löna sig att sköta inköpen på webben. Utbudet är naturligtvis också större på nätet och det går även att dra nytta av prisjämförelsesidor för att hitta de mest konkurrenskraftiga priserna.

Använd gärna webben som verktyg när det är dags att handla bussaronger och andra klädesplagg till vården. Titta på olika återförsäljare och butiker, se vad de har att erbjuda och jämför de olika plagg som finns. Den här typen av kläder behöver uppfylla en rad krav både vad gäller bekvämlighet, utseende och kvalitet och därför är det väldigt viktigt att se över olika alternativ och välja en riktigt bra leverantör av vårdkläder. Kom också ihåg att bussaronger och andra kläder som används inom vården inte alls behöver vara vita eller ljusblå. Det finns en rad färger tillgängliga att välja på, och det finns inget som hindrar att ni piggar upp tillvaron lite genom att välja nya färger på era nya kläder. Om du jobbar på ett mindre vårdföretag kan det också vara en god idé att låta personalen vara med och välja bland de kläder som finns.