Barnkläder

Har du nyligen blivit förälder? Då har du en mycket spännande tid framför dig. Att bli förälder är det mest fantastiska man kan uppleva och den första tiden går man ofta omkring som i en liten bubbla med den nya familjemedlemmen. Något som det också blir en del av vardagen är inköp av små barnkläder. Kanske har du redan före förlossningen införskaffat en del basplagg men garderoben behöver troligtvis fyllas på en hel del nu när den nya medlemmen av familjen har kommit. Dessutom växer små barn snabbt, och storlek 50 kommer snart att vara för liten och då behövs en helt ny uppsättning kläder i storlek 56. Inom någon månad blir det istället dags att gå upp till storlek 62. Det första året kommer att medföra en hel del shopping av barnkläder, det är ett som är säkert.

Vilka barnkläder behövs

Vad är det då för typ av plagg som behövs? Ett relativt stort antal bodys är bra att införskaffa. Bodys är praktiska då de vanligtvis är enkla att ta på samtidigt som de inte glider upp över bebisens mage utan sluter åt om blöjan och håller den på plats. Beroende på årstid kan det vara bra att ha både kortärmade och långärmade bodys i garderoben. Byxor är naturligtvis ett måste och de bör naturligtvis vara mjuka och sköna. Vidare behövs det några par strumpor samt naturligtvis kläder att ha på ute. Vad det blir för ytterkläder beror på årstid. På vintern behövs naturligtvis en rejäl overall samt mössa och vantar, och på sommaren behövs något tunnare. Vidare kommer det givetvis att behövas tröjor, då de flesta bodys är ganska tunna. Kanske ni vill köpa några klänningar till den lilla och kanske då också några passande strumpbyxor. Det finns otroligt många fina plagg till den minsta familjemedlemmen och det är inte svårt att hitta något som passar.

Inte bara den nyfödda som behöver barnkläder

Naturligtvis är det inte bara när barnet är nyfött som han eller hon behöver nya kläder. Som förälder till ett barn i skolåldern kommer du också att få ägna dig åt att köpa nya barnkläder med jämna mellanrum. Dels växer barnet hela tiden och storlekarna blir för små, men det finns även en annan orsak till att det behövs nya barnkläder med jämna mellanrum och det är att kläder slits. Lek i sandlådan, bollspel på skolgården eller på fotbollsplanen och utflykter i skog och mark kommer att bidra till att slita ut kläderna och det är inte ovanligt att man upptäcker små hål på byxornas knän efter skolans slut. Att köpa dyra märkeskläder till barn i skolåldern är därför inte nödvändigt och ofta inte någon speciellt bra idé. Det är ofta bättre att satsa på kläder som kan användas och sedan slängas utan att det svider i plånboken. Naturligtvis kan du om du så önskar köpa dyrare, finare kläder som din son eller dotter kan använda hemma, på kalas och vid andra tillfällen. En bra mix av kläder i garderoben är en god idé.

När din son eller dotter kommer upp i skolåldern är det troligt att han eller hon vill börja med någon aktivitet. Kanske väcks intresset för sport som innebandy, fotboll, ridning, basket, gymnastik eller handboll för att nämna några exempel. Då behövs det även kläder som passar för ändamålet. Ridning kräver exempelvis en hel del kläder och utrustning. Ett par ridbyxor, ridstövlar eller ridskor, säkerhetsväst och en lämplig jacka är exempel på saker som behöver införskaffas. Är det fotboll som står på schemat behövs istället fotbollsskor, träningskläder i form av shorts och t-shirt, benskydd och kanske även en klubboverall. Så gott som alla sporter ställer krav på någon typ av kläder och utrustning.

Vart hittar man barnkläder

Det finns naturligtvis många butiker som tillhandahåller barnkläder, både fysiska butiker och webbutiker. Vilken butik just du ska välja beror på en rad faktorer. Är det något speciellt varumärke du är ute efter? Någon speciell typ av kläder? Hur gammal är din son eller dotter? Vilken storlek är du på jakt efter? Är priset av stor betydelse för dig? Vissa butiker satsar främst på kläder för de minsta barnen medan andra satsar mer på kläder för större barn och tonåringar. Naturligtvis finns också butiker som tillhandahåller barnkläder i alla storlekar från kläder för de nyfödda upp till storlek 170 som är den största storleken på barnkläder.
Det kan ofta vara billigare att handla kläder på webben men naturligtvis är det inte alltid så. Det finns dyra kläder på nätet också, och det finns fysiska butiker med låga priser. Varumärket påverkar priset, och om du letar efter plagg från exempelvis Ralph Lauren, Gant eller Mini Rodini får du räkna med att det blir dyrare än om du kan tänka dig vilket varumärke som helst. Det går med andra ord att komma billigt undan men det går också att shoppa riktigt dyra kläder även till barn.

Auktioner på nätet

Om du vill fynda barnkläder kan du gå in på Tradera eller någon annan auktionssida på nätet. Där kan du leta i kategorin barnkläder och hitta tusentals pågående auktioner. Med lite tur kan du fynda bodys, byxor, tröjor, jackor och mycket annat för några få tior. Naturligtvis går det även att köpa dyrare kläder och ofta finns det även märkeskläder bland auktionerna. Även om du enbart är intresserad av nya kläder så är Tradera ett bra alternativ. Många kläder som säljs är oanvända och priserna blir ofta betydligt lägre än i butik. Tänk på att det nästan alltid tillkommer en fraktavgift och väg in det när du lägger ett bud. Fundera över hur mycket du är beredd att betala totalt och räkna sedan med fraktavgiften när du räknar ut totalpriset så att inte totalpriset blir högre än du är beredd att betala.

Fördelen med auktionssidorna är att du även kan sälja plagg som din dotter eller son har växt ur, eller som helt enkelt inte passar. Det gör att du kan få lite extra pengar på kontot som du sedan kan använda när det är dags att köpa nya barnkläder igen.